Duvar Koruma Bandı | Duvar Koruma Çıtası | Duvar Köşe Koruma Bandı

Duvar Koruma Bandı Ne İşe Yarar?

Ankara Teknik Yapı, inşaat sektöründe daha çok kullanılan duvar koruma bandı üretimi ve satışını gerçekleştiriyor. Yapıların çeşitli kısımlarında kullanılan malzemeler birleştirilirken ortaya boşluk, çatlak vb. problemler çıkabilir. Bu problemlerin önlenmesi için duvar koruma bantları kullanılıyor. 

Duvar koruma bantları sayesinde yapılar; toz, nem, rüzgar ve su gibi etkenlerden etkilenmiyor. Binaların hem dayanıklılığını hem de güvenilirliğini artırıyor. Özellikle ısı, ses yalıtımında etkin rol oynadığı için inşaat projelerinin vazgeçilmezi haline geldi. Günümüzde uzun ve sağlam binalar inşa edilirken en çok kullanılan inşaat malzemeleri arasında yer alıyor. Duvarları korumak için tasarlanan bu bantlar sadece inşaat sektöründe değil aynı zamanda dekorasyon alanlarında da kullanılıyor. 

Duvar Koruma Bandı Kullanım Alanları

Duvar koruma bandı kullanımı alanları çok geniştir. İş yerleri, okul gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu alanlarda genellikle kullanılıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere bu bantlar duvarları darbe vb. etkenlerden koruyor. Duvarların korunmasını sağlayan bantlar, duvarlara dikey ya da yatay şekilde yapıştırılıyor. Sağlam ve dayanıklı yapıya sahip olduğu için dökülme, çizilme gibi durumları da önlüyor. 

Duvar koruma bantları, PVC ve alüminyum gibi materyallerle imal ediliyor. Duvarların köşe kısımlarına dikey yönlü şekilde yapıştırılarak da tam koruma sağlıyor. Duvar koruma bantlarına alışveriş merkezlerinde de çok rastlanıyor. Hareketli alanlarda hem insan hem de çeşitli sert cisimlerin çarpmasına karşı duvarı koruyan bir yapıya sahiptir. 

Duvar Koruma Bandı Özellikleri

Duvar koruma bandı çeşitleri, kullanım amaçlarına göre farklı özelliklerden oluşuyor. Bu özellikler şöyle sıralanabilir;

•    Kullanımı çok kolaydır
•    Kullanıldıkları alanlarının dekorasyonuna zenginlik katıyor
•    Estetik bir görünüme sahiptir
•    Suya dayanıklıdır
•    Uzun ömürlüdür
•    Kimyasallara karşı çok dayanıklıdır

Ankara Teknik Yapı ekimiz kısa sürede alana duvar koruma bantlarını yapıştırıyor. Yüksek düzeyde dayanıklılık sağladığı için kullanımı çok kolaydır. Kolay kolay çizilme vb. durumlara neden olmaz. Hijyene ihtiyaç duyulan endüstri ve tesisler için büyük avantajdır. Ağır makinelerle ekipmanların etkisine karşı da çok dayanıklıdır. Kimyasallara karşı yüksek dayanıklılık gösterdiği için kimyasalların olduğu tesislerde de sorunsuz kullanılabilir. 

Duvar Koruma Bandı Nasıl Uygulanır?

Duvar koruma bandı çeşitlerini uygulamaya geçmeden önce yüzeyin yapısı dikkatli incelenir. Yüzeyin yapısına uygun olan bant seçilir. Örneğin, yüzey pürüzlüyse bant yapıştırılmadan önce pürüzsüz hale getirilir. Boya vb. kalıntılar varsa bunlarda yüzeyden arındırılır. 

Duvar koruma batlarının arkasında şeffaf bir yapıştırıcı bulunuyor. Yapıştırıcının üst kısmındaysa destek kağıdı yer alıyor. Bu destek kağıdı sayesinde bant düzgün şekilde duvara yapıştırılır. Yalnız yapıştırma işlemi elle kontrollü şekilde yapılmalıdır. Yapıştırma esnasında herhangi bir problemle karşılaşmamak için firmamızla irtibata geçebilirsiniz. Boyalı, kaba sıvalı ve talaşlı duvarlara kolayca yapıştırılabiliyor. Koruma amaçlı tasarlanan duvar bantları, projelere özel olarak tasarlanıyor. Duvara kolayca yapıştırılması için üst kısmında paslanmaz çelik braketler yer alıyor. 

Duvar Koruma Bantları Neden Tercih Edilmeli?

Duvar koruma bandı çeşitlerinin yapıştırılması kadar çıkarılması da çok kolay. Dolayısıyla bu durum kullanım alanını genişletiyor. Duvarların dokusuna zarar vermeden yapıştırılır ve istenildiğinde çıkarılır. +80 °C’lik yüksek sıcaklıklara karşı da çok dayanıklıdır. 

Duvar koruma bantları, ayrı bakıma ihtiyaç duymaz. Uzun kullanım ömrü ve onarıma ihtiyaç duymamasından dolayı maliyet açısından çok tasarrufludur. Kullanım alanlarına uygun olarak farklı renklerde üretilirler. Esnek yapıya sahip olan bu bant çeşitleri, kir ve toz gibi oluşumları da tutmuyor. Ankara Teknik Yapı ile iletişime geçerek duvar koruma bandı çeşitleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 


Teknik Bilgiler